Pumpkin Spice Hummus

PUMPKIN SPICE HUMMUS


Ingrediënten

1 grote kom, genoeg voor 4-6 personen

45 minuten

Glutenvrij 

265 gr kikkererwten, gekookt – uitlek gewicht

1/2 Hokkaido pompoen – c.a. 200 gr gegaard vruchtvlees)

1 bol knoflook 

3/4 el koek- en speculaaskruiden 

1/4 el gemalen koriander

1/4 el pul biber

100 gr lichte Tahina

50 ml koud water

30 gr Maple syrup

Pumpkin Spice

Pumpkin Spice, wie kent het niet? Een heerlijk kruidenmengsel van warme specerijen zoals kaneel, gember en kruidnagel. Het wordt gebruikt in de allom bekende Pumpkin Spice Latte en pumpkin pie. Maar wat nou als je er hummus van maakt? Een heerlijke kruidige, romige hummus met zowel zoete als hartige toetsen, smaakbommetje! Hoewel ik geen Pumpkin Spice specerijen kon vinden vond ik wel koek- en speculaaskruiden, de ingrediënten zijn bijna identiek aan die van Pumpkin Spice, tip van de dag! Mocht je nou graag zelf een specerijenmengsel maken voor deze hummus dan raad ik dit recept van Eef Kookt Zo aan voor Pumpkin Spice.

Hummus van pompoen

Naast een handjevol basisingrediënten voor de hummus zit er ook, natuurlijk, pompoen in. Ik gebruikte voor deze Pumpkin Spice Hummus Hokkaido pompoen maar je kunt ook prima flespompoen gebruiken. Verder zit er een beetje pul biber voor een licht pepertje en Maple syrup in. De Maple syrup versterkt de smaken van de pompoen en koek- en speculaaskruiden. Ook zo gek op hummus? Ik heb ook een heerlijk recept voor een snelle basis hummus!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schep de pitten uit de pompoen en smeer het vruchtvlees in met olie, zout en peper.

Leg hem met de gesneden kant op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Snijd de kop van de bol knoflook en besprenkel met olijfolie, wikkel in aluminiumfolie en leg hem naast de pompoen op de bakplaat.

Grill de pompoen en pof de knoflook 25 minuten in de oven, laat afkoelen.

Schep het vruchtvlees uit de pompoen en duw de teentjes uit de gepofte bol knoflook. Doe beiden in een keukenmachine met de rest van de ingrediënten.

Mix tot een gladde hummus, breng op smaak met een beetje zout en zet hem in de koelkast tot gebruik.

© Chef Bontekoe 2022