Risotto met maïs en kimchi

RISOTTO MET MAÏS EN KIMCHI


Ingrediënten

2-4 personen
40 minuten
Glutenvrij

2 maïskolven
1 gele ui
150 gr risottorijst
1 el korianderzaad
3 knoflookteentjes
500 ml water
1 bouillonblokje
30 gr kimchi (ik gebruikte de huisgemaakte van Omni)
1 el edelgistvlokken
1 citroen, sap en zest
1 el mascarpone (of vegan cream cheese)
Milde Olijfolie
Zwarte peper

Fusion gerechten

Voor wie mijn recepten al een beetje kent is het vast geen nieuws dat ik gek ben op het combineren van keukens. Mooi gezegd wordt dit ook wel “fusion”genoemd. Deze risotto met maïs en kimchi is zo’n perfect voorbeeld hiervan. Ik had prachtige, biologische maïskolven gekregen van De Eemstuin en mezelf getrakteerd op de heerlijke kimchi van Omni. Onderweg naar huis vroeg ik me af of dit goed zou smaken samen en hoe ik dat dan zou willen eten. Lekker romig, kazig en fris.. risotto dus! Deze risotto met maïs en kimchi heeft een unieke smaakcombinatie die verrassend goed werkt, dus die wil ik graag met je delen!

Risotto met maïs en kimchi maken

Ik hoor mensen wel eens zeggen dat risotto een moeilijk gerecht is om te maken, dat wil ik graag de wereld uit helpen! Het is een kwestie van tijd en geduld hebben en de juiste ingrediënten gebruiken. Om te beginnen moet je natuurlijk risottorijst hebben en een soort bouillon. Je laat de rijst langzaam garen door beetje bij beetje de bouillon toe te voegen en goed te blijven roeren tot de rijst gaar is. Je kunt hem romiger en smaakvoller maken met kaas, boter, room of mascarpone. Wees vooral creatief, daar leent risotto zich namelijk enorm voor! Probeer ook eens mijn risotto met pompoen en miso, ook zo’n lekkere fusion! 😉

Bereidingswijze

Zet de maiskolf verticaal op je snijplank of in een ondiepe kom, snij van boven naar beneden langs alle zijdes om de maïskorrels te verwijderen.

Snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn. Verhit het water met het bouillonblokje.

Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui met maïs c.a. 4 minuutjes. Breek het korianderzaad in een vijzel en voeg toe aan de pan met de knoflook.

Bak dit 2 minuutjes mee en voeg de risottorijst toe. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de risottorijst gaar is.

Breng de risotto op smaak met het citroensap- en zest, de mascarpone/vegan cream cheese, edelgist en zwarte peper naar smaak.

Roer vervolgens de kimchi erdoorheen en serveer e.v.t. met van (vegan) Parmezaanse kaas.

© Chef Bontekoe 2022