Koreaanse groentenpannenkoekjes

KOREAANSE GROENTENPANNENKOEKJES


Ingrediënten

4-6 stuks
30 minuten

Groenten
75 gr snijbiet
1 rode ui
130 gr groene kool
100 gr zoete aardappel
5 gr gember
1 knoflookteentje

Beslag
350 ml lauwwarm water
200 gr tarwebloem
40 gr maïzena
2 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl Sriracha (optioneel)

Koreaanse groentenpannenkoekjes

Yachae Jeon (야채전) betekent letterlijk groentepannenkoek. Het is een heel veelzijdig gerecht waar je makkelijk restjes groenten aan kan opmaken. Ik pretendeer absoluut niet dat deze traditioneel zijn, dit is gewoon mijn variatie op een bekend Koreaans gerecht. Ik ben namelijk gek op fritters, latkes, gevulde paratha’s en alle hartige variaties op pannenkoeken! Dit is een recept waarin de focus voornamelijk ligt op de groenten en het beslag vormt de lijm die ze samenhoudt. Ze zijn heerlijk krokant en smaakvol en enorm makkelijk te maken. Ben jij ook dol op hartige pannenkoekjes? Probeer dan eens deze latkes of deze japanse pannenkoekjes!

Snijbiet

Ken je snijbiet al? Ik ben er dol op! Het is een prachtige, kleurrijke bladgroente met een krachtige smaak. Je kunt snijbiet rauw en gegaard eten. Hij is bijna een vergeten groenten dus daar wil ik graag verandering in maken. Ik krijg in het zomerseizoen regelmatig een bosje van De Eemstuin mee naar huis en heb het al op talloze manieren gebruikt. Zo heb ik een recept voor Saag paneer met snijbiet of deze gevulde dumplings met snijbiet.

Bereidingswijze

Was de snijbiet en snij in grove stukken. Was de kool en snij in dunne reepjes. Snij de ui in dunne plakjes en hak de knoflook en gember fijn. Schil tot slot de zoete aardappel en rasp met een grove rasp. Meng dit alles door elkaar in een grote kom.

Meng in een aparte kom de ingrediënten voor het beslag. Schep nu de groenten door het beslag. Verhit een koekenpan met goede anti-aanbaklaag en doe hier een beetje (kokos)olie in. Schep een soeplepel beslag met groenten in de pan en verspreidt het een beetje in een cirkel. Bak c.a. 2 minuten per kant tot ‘ie goudbruin en gaar is. Ga door tot het beslag op is. Serveer de pannenkoekjes met een lekkere saus, zoals sojasaus met sesamolie!

© Chef Bontekoe 2022