Bananenbrood met hazelnoten en chocolade

BANANENBROOD MET HAZELNOTEN EN CHOCOLADE


Ingrediënten

C.a. 8 porties
60 minuten
Lactosevrij

200 gr tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
75 gr ruwe rietsuiker
2 eieren
4 el (amandel)melk
1 tl vanille-extract
3 rijpe bananen
60 gr pure chocolade + optioneel extra
60 gr (hazel)noten + optioneel extra

Bananenbrood

Bananenbrood met hazelnoten, een ongelooflijk lekkere klassieker! Heerlijk smeuïg, natuurlijk zoet en vullend. Bananenbrood is heerlijk als toetje, tussendoortje en stiekem eet ik het zelf ook wel eens als ontbijt. Dit recept voor bananenbrood met hazelnoten en chocolade is extra vullend vanwege de noten. Ook bevat hij weinig suiker en het beetje suiker dat we gebruiken is ongeraffineerde, ruwe rietsuiker. Je kunt deze eventueel vervangen voor een andere zoetstof zoals basterdsuiker of kokosbloesemsuiker.

Waarom zijn de bananen krom?

Bananen bevatten helaas niet veel vitamine C, maar wel veel voedingsvezels, kalium en zetmeel. Van de doorsnee fruitsoorten is banaan het calorierijkste. Ook bevatten bananen relatief veel fosfor en magnesium. Omdat alles in leven om balans gaat combineren we al het goede van de banaan met chocolade en kaneel, om je niet alleen fysiek goed te laten voelen maar ook een mentale boost te krijgen. Oh ja, bananen zijn trouwens krom omdat ze richting het zonlicht groeien.. logisch toch?

Dit recept is vrij flexibel, zo kun je elke soort chocolade gebruiken, de noten vervangen door een andere nootsoort of een ander soort melk gebruiken. Dit bananenbrood is luchtig, vullend, krokant van buiten en lekker smeuïg van binnen. Trakteer jezelf, en misschien ook anderen, op een heerlijk stukje bananenbrood met hazelnoten! Op zoek naar meer bakrecepten? Klik dan hier!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en kaneel.

Klop in een andere kom de eieren op met de melk en het vanille-extract. Prak de bananen en voeg toe aan de eieren. Mix nu de droge ingrediënten met de natte.

Hak de chocolade fijn en schep deze met de hazelnoten door het beslag. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet goed in.

Stort het beslag erin, je kunt de bovenkant eventueel besprenkelen met wat extra chocolade en hazelnoten.

Bak het bananenbrood in 35-45 gaar. Check voor de zekerheid met een saté-prikker of hij helemaal gaar is.

© Chef Bontekoe 2022