Linzen wraps

GLUTENVRIJE LINZEN WRAPS


Ingrediënten

4 stuks
10 uur wachttijd
15 minuten bereidingstijd
Glutenvrij
Veganistisch

120 gr rode linzen
240 ml water
1 tl zout
1 tl Chinese 5-spices

Dosa’s

Deze heerlijke linzen wraps zijn geïnspireerd op Indiase dosa’s. Dosa’s zijn een delicatesse uit Zuid-India. Een dosa is een soort pannenkoekje. Deze pannenkoekjes worden gemaakt van rijst, linzen en water. Dit mengsel wordt gegist en vervolgens wordt er een beslag van gemaakt en gebakken in een pan. Deze linzen wraps zijn gemaakt met rode linzen, water en wat smaakmakers. Je laat de linzen lang wellen in koud water zodat ze lekker zacht zijn en makkelijk blenden tot een beslag.

Linzen wraps

Los van dat je een beetje geduld moet hebben zijn deze glutenvrije linzen wraps enorm snel gemaakt. Zorg dat je een krachtige blender hebt en een koekenpan met een goede antiaanbaklaag. Je kunt de wraps ook invriezen om op een later moment weer op te warmen! Deze linzen wraps zitten bomvol proteïne, vezels en goede bouwstoffen. Ze vullen ook ernom goed! Ik gebruik in dit recept zout en Chinese 5-spices om de wraps op smaak te brengen maar je kunt ook andere specerijen gebruiken. Probeer bijvoorbeeld eens garam masala, komijn, gerookte paprika en chilipeper.

Bereidingswijze

Was de linzen grondig en doe ze met de 240 ml water in pot/bak met deksel. Zet in de koelkast en laat ze minimaal 10 uur wellen. Ik zet ze vaak ‘s avonds in de koelkast om ze de volgende dag te gebruiken.

Doe de gewelde linzen met het overgebleven vocht (dus geen extra water) in een blender met het zout en de 5-spices. Mix een paar minuten tot een glad en licht schuimend beslag.

Verhit een beetje olie in een koekenpan met een goede antiaanbaklaag en doe ongeveer 1,5 soeplepel in het midden van de pan. Smeer met een draaiende beweging met de bolle kant van de lepel het beslag uit tot een ronde vorm. Bak 1-2 minuten tot hij makkelijk loskomt en keer hem om. Bak tot hij gaar is. Je kunt ze het beste tussen het bakken door bewaren in een schone theedoek, zo blijven we lekker zacht en soepel. Beleg de linzen wraps met ingrediënten naar keuze!

© Chef Bontekoe 2022