Mangosalsa

MANGOSALSA MET MUNT EN AVOCADO


Ingrediënten

2 personen
10 minuten
Glutenvrij

1/2 rijpe mango
1/2 rijpe avocado
1/2 rode ui
1 limoen
70 gr komkommer
2 takjes munt

Mangosalsa maken

Deze mangosalsa is verre van traditioneel maar wel enorm lekker! Het is zeer belangrijk dat je een rijpe, zoete mango gebruikt en een rijpe avocado. Hij is super snel gemaakt en heeft een fijne balans tussen fris, zoet en zuur. De avocado maakt hem een beetje romig en de komkommer en rauwe rode ui zorgen voor een fijne bite. De munt bindt alle smaken samen en zorgt dat de mangosalsa lekker verfrissend is.

In de bereidingswijze zie je dat ik de rode ui even in koud water leg voor hem toe te voegen aan de rest van de ingrediënten. Dit doe ik voornamelijk om het scherpe randje er vanaf te halen. Zo is hij iets milder van smaak en wat beter verteerbaar. Je kunt als je wilt nog wat pit toevoegen door een chilipepertjes erdoorheen te snijden of gedroogde chili’s zoals pul biber te gebruiken. Deze mangosalsa is perfect als smaakmaker voor een zomerse maaltijd of bij de barbecue! Ik eet de mangosalsa graag op taco’s, salades of bijvoorbeeld bij deze aubergine-kokos curry.

Bereidingswijze

Snij de mango, avocado en komkommer in kleine blokjes. Snipper de rode ui en laat deze 5 minuten weken in koud water, giet af en voeg toe aan de rest.

Door de rode ui even in water te leggen verliest hij zijn scherpe smaak, zo is hij beter verteerbaar en een stuk lekkerder door rauwe salsa’s of salades!

Hak de munt blaadjes fijn. Pers het limoensap uit en voeg toe samen met de munt. Mix alles goed door elkaar en bewaar gekoeld tot gebruik.

Serveer op taco’s, curry’s, salades of als beleg!

© Chef Bontekoe 2022