Groninger parels #1

GRONINGER PARELS #1

In deze blogreeks neem ik jullie graag mee naar een aantal van mijn favoriete plekjes in Groningen.
Oftewel, Groninger Parels. Deze ondernemers maken de Stad zo heerlijk divers.

Foto door Julian Steenbergen


#1 LE SOUK

Le Souk is een Noord Afrikaanse bakker en kruidenier. Een echte “hole in the wall” die meteen opvalt als je door de Folkingestraat loopt. De prachtige gevel, volgebouwd met verse kruiden, groenten, fruit en hangende dadels verleid menig mens om een kijkje te nemen. Eenmaal binnen word je vriendelijk verwelkomt en omarmt door de gezellige sfeer van deze Arabische markt in hartje Groningen.

Het lekkerste is de geur als je binnenkomt, een combinatie van verschillende specerijen en zoet gebak. Bij le Souk verkopen ze een scala aan verse salades, mezze, kaas en olijven. Ook hebben ze een uitgebreide selectie aan huisgemaakte zoetigheden zoals baklava en gevulde dadels en vers brood. Ze verkopen ook groenten, fruit, ingelegde smaakmakers, Tahina en enorm veel gedroogde specerijen. Het is een werkelijk walhalla voor de voedsel-liefhebber!

Ik ben zelf enorm thuis in de Midden-Oosterse en Noord Afrikaanse keuken en kom dan ook wekelijks langs bij Le Souk om mijn voorraad aan te vullen. Zo haal ik bijvoorbeeld altijd lichte Tahina, ingelegde citroenen, specerijen en harissa. 

Le Souk bestaat al bijna 40 jaar en heeft al vele harten veroverd in Groningen. Een warm familiebedrijf met unieke en verse producten. Dit familiebedrijf heeft naast Le Souk nog twee restaurants, Mechoui en El Maida. Deze zijn ook gevestigd zijn in de Folkingestraat. Beiden zijn prachtig traditioneel ingericht en serveren fantastisch eten. Er zijn veel heerlijke gerechten en enorm veel opties voor vegetariërs en veganisten, voor ieder wat wils!

Woon je in Groningen of ben je op bezoek? Ga dan zeker langs Le Souk! Sla gelijk wat unieke ingrediënten in en strijk neer in een van hun restaurants voor een lekkere lunch of een uitgebreid diner. 


© Chef Bontekoe 2022