Carpaccio van biet en knolselderij

CARPACCIO VAN BIET EN KNOLSELDERIJ MET SOJAMAYONAISE, DRAGON EN PISTACHE


Ingrediënten

2 personen
30 minuten

Glutenvrij

100 gr knolselderij
2 grote rode bieten
3 el mayonaise
2 el lichte sojasaus
2 takjes dragon
3 el Extra Vierge Olijfolie
20 gr ongezouten pistachenoten
Zout & peper

Carpaccio van biet en knolselderij

Bietencarpaccio kennen we natuurlijk allemaal, normaliter ben ik er niet zo’n fan van maar ik heb onlangs een heerlijke variatie geproefd bij ‘t Volk in Arnhem. Ze combineerde de bietencarpaccio met soja-truffelmayonaise en kataifi. Heerlijk! Toen ik niet lang daarna biologische bieten en knolselderij van De Eemstuin ontving besloot ik mijn eigen variatie te maken, Carpaccio van biet en knolselderij.

Deze carpaccio van biet en knolselderij is enorm smaakvol en een feestje om te zien! Ik combineerde carpaccio met sojamayonaise, dragon en pistachenootjes voor een beetje bite. De dragon past heel erg mooi bij de anijs-achtige smaak van de knolselderij. De sojamayonaise is heerlijk zout en umami en breekt het zoetige een aardse van de biet. De carpaccio van biet en knolselderij is relatief snel te bereiden en een gegarandeerd succes! Serveer hem als voorgerecht of hapje.

Bereidingswijze

Schil de bieten en kook ze in 15-20 minuten gaar. Schil de knolselderij en snij in plakken van 0,5 centimeter (rond, vierkant, zeshoek, kies zelf een leuke vorm) en blancheer de plakken knolselderij 2-3 minuten. Snij ondertussen de gekookte biet ook in plakken van 0,5 cm (zelfde vorm). Je kunt een mandoline gebruiken of een scherp mes.

Meng de mayonaise met de sojasaus. Hak de dragon fijn en meng deze met de olijfolie. Verdeel de biet en knolselderij over mooie borden en verdeel de sojamayonaise en dragonolie eroverheen. Hak de pistachenoten grof of breek ze in een vijzel en besprenkel over de carpaccio. Maak ten slotte af met een beetje zout en een flinke draai peper.

© Chef Bontekoe 2022