Knolselderij steaks

KNOLSELDERIJ STEAKS MET GEITENKAASCRÈME EN KRUIDENCHUTNEY


Ingrediënten

2 personen
30 minuten
Glutenvrij

Steaks
2 plakken knolselderij van c.a. 3 cm dik
1 el honing
3 el Milde Olijfolie
2 el Shiro Miso
1 el gerookte paprika
1,5 el witte wijnazijn
Zwarte peper

Kruidenchutney
15 gr peterselie
30 gr rucola
1 limoen, sap en zest
1 tl harissa
1/2 bol (gepofte) knoflook
120 ml Extra Vierge Olijfolie

Geitenkaascrème
100 gr zachte geitenkaas
6 el Turkse yoghurt
Zout & peper

Knolselderij steaks maken

Deze knolselderij steaks met geitenkaascrème zijn waanzinnig lekker én makkelijk, en daar houden we van! De knolselderij wordt gemarineerd en gebakken in een miso-marinade die zorgt voor een ultieme hartige, umami smaak die prachtig combineert met het anijs-achtige van de knolselderij.

Bij de knolselderij steaks serveren we geitenkaascrème, super fris en romig. Ten slotte garneren we de knolselderij steaks met kruidenchutney. Ik gebruik hier peterselie en rucola maar je bent vrij om verse kruiden naar smaak te gebruiken! Dille, munt, koriander, basilicum, bieslook.. alle kan en mag!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Mix de honing, olijfolie, miso, gerookte paprika en azijn en breng op smaak met versgemalen peper. Smeer de steaks in met de marinade, ook de onderkant! Wikkel de halve bol knoflook met een beetje olie in aluminiumfolie en leg erbij op de bakplaat. Bak alles 15 minuten in de oven, keer de steaks om en bak nog eens 10 minuten.

Stop alle ingrediënten van de chutney en de gepofte knoflook teentjes uit de oven in een hoge maatbeker of blender. Mix met een staafmixer of in de blender tot een glad geheel.

Klop de yoghurt en geitenkaas met een garde tot een zachte crème en breng op smaak met zout en peper.

Serveer de steaks heet op de geitenkaascrème en garneer met de kruidenchutney. Je kunt een beetje rijst, pasta of parelgort toevoegen als bijgerecht.

© Chef Bontekoe 2022