Burrata Salade

BURRATA SALADE MET GEGRILDE LITTLE GEM EN FRAMBOZEN VINAIGRETTE


Ingrediënten

2-4 personen
20 minuten
Glutenvrij

Salade
200 gr cherry tomaatjes
120 gr radijsjes
1 avocado
1 bol Burrata
2 kropjes little gem/baby romaine


Vinaigrette
50 gr frambozen (vers of diepvries)
75 ml sinaasappelsap
1 el dadelstroop
3 takjes munt
3 takjes (Thaise) basilicum
75 ml Extra Vierge olijfolie
Zout & peper

De lekkerste burrata salade

Als je burrata nog niet kent dan heb je echt iets gemist, burrata is een goddelijke kaas! Burrata wordt gemaakt van mozzarella en room, de binnenkant van de kaas is zacht en een beetje vloeibaar. De kaas komt oorspronkelijk uit Puglia, in Zuidoost Italië. Je kunt burrata eten op een pizza, in caprese, uit het vuistje (hoewel dat redelijk lastig eet..) of zoals ik in deze burrata salade! Burrata is verkrijgbaar bij een goede kaasboer, Italiaanse specialiteiten zaak of soms zelfs bij de Albert Heijn! 

In deze burrata salade gebruiken we ook little gem, ook wel bekend als baby romaine. Baby romaine heeft een licht zoete smaak en stevige bite. Door de stevigheid leent hij zich goed om te bakken of grillen. Ik heb hem gegrild voor deze salade en dat geeft hem heel veel extra smaak.

De vinaigrette wordt gemaakt met (bevroren) frambozen, dadelstroop en sinaasappelsap. De burrata salade is enorm voedzaam én lekker! Vergeet hem vooral niet te serveren met wat vers (zuurdesem)brood om mee te dippen. Serveer de salade als lichte lunch of diner of als voor- of bijgerecht! Hij kan eigenlijk altijd gegeten worden. Ook lekker is deze gegrilde witlofsalade!

Bereidingswijze

Laat een grill- of koekenpan heet worden op het fornuis en doe hier een klein beetje (olijf)olie in. Snij de little gem in kwarten en was met koud water. Dep ze af met keukenpapier. Grill ze aan beide snijkanten c.a. 3 minuten, pas op voor spetters! Laat de little gem afkoelen voor serveren.
Was en halveer de tomaatjes en snij de radijzen in kwarten. Snij de avocado in blokjes. Meng de gesneden groentes en verdeel over de little gem in een grote schaal.

Was of ontdooi de frambozen en doe ze met de rest van de ingrediënten in een hoge beker. Blend alles samen met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Giet de dressing eroverheen en leg de burrata er bovenop. Je kunt de burrata scheuren of open snijden. Garneer met (Thaise) basilicum en/of tuinkers en besprenkel de burrata met extra zout en peper. Heerlijk als lichte maaltijd of bijgerecht!

© Chef Bontekoe 2022