Venkel-broccolisoep

ROMIGE VENKEL-BROCCOLISOEP MET ANIJS EN KARDEMOM


Ingrediënten

4 personen
45 minuten
Glutenvrij

2 uien
2 venkelknollen
1 broccoli
200 gr boerenkool
4 knoflookteentjes
1 el anijszaad
1 el gemalen kardemom
1 el 5-spices
2 el fenegriekblad
500 ml groentebouillon
500 ml amandelmelk
2 el edelgist
1 limoen, sap
Zout & peper

Hartverwarmende venkel-broccolisoep

Deze romige venkel-broccolisoep is lekker kruidig en vol van smaak. Venkel heeft een licht anijs-achtige smaak, deze smaak versterken we door anijs en kardemom toe te voegen. Deze romige venkel-broccolisoep bevat helemaal geen room maar wordt romig door het pureren van de venkel en broccoli met plantaardige melk. In dit recept gebruik ik amandelmelk omdat ik dit in huis had maar je mag elke melk naar keuze gebruiken. Let er wel op dat hoe vetter de melk (zoals kokosmelk), hoe dikker de soep!

Deze venkel-broccolisoep is lekker smaakvol en heeft een zoete nasmaak, de soep is ook werkelijk perfect voor kinderen! En door het pureren van de groentes kun je zo stiekem wat extra vitamines verstoppen, win-win zou ik zeggen! Je kunt de smaken natuurlijk een beetje aanpassen naar smaak, je kunt de soep bijvoorbeeld pittiger of juist wat minder kruidig maken. Gek op romige soepjes? Probeer ook eens deze pastinaak-broccolisoep. Eet de soep als lichte lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met bijvoorbeeld wat vers (zuurdesem)brood!

Bereidingswijze

Snij de uien en venkel in ringen en fruit deze op een zacht vuurtje in wat milde olijfolie.

Was en snij de broccoli in kleine roosjes, gebruik ook de stengel! Was en snij de boerenkool fijn.

Hak de knoflook ook fijn. Voeg de broccoli, boerenkool, knoflook en specerijen toe aan de pan en bak al roerend een paar minuten mee. Blus vervolgens af met de bouillon en amandelmelk, doe de deksel op de pan en laat alles c.a. 15-20 minuten koken tot de broccoli gaar is.

Mix de soep met behulp van een staafmixer of blender tot een glad en romig geheel.

Zet terug op het vuur en laat e.v.t. verder inkoken voor een dikkere structuur.

Breng op smaak met de edelgist, limoensap en zout en peper naar smaak.

© Chef Bontekoe 2022