Kruidensalade

KRUIDENSALADE MET GROENE ASPERGES, ERWTEN, GRANAATAPPEL EN AMANDEL


Ingrediënten

2-4 personen
15 minuten
Glutenvrij

10 Groene asperges
150 gr doperwten, vers of ingevroren
10 gr basilicum
10 gr peterselie
1/2 citroen, sap
50 gr granaatappelpitjes
20 gr amandelschaafsel
3 el Extra Vierge Olijfolie
Zout & peper

Frisse kruidensalade

Deze heerlijke frisse kruidensalade zit bomvol vitamines en mineralen! Hij is super snel gemaakt en heerlijk als lichte lunch of bijgerecht. Ik gebruik hier verse groene doperwten van de Eemstuin. Als je niet aan verse erwten kunt komen kan je ook zeker ingevroren erwten gebruiken.

Deze kruidensalade is lekker veelzijdig, je kunt hem helemaal naar eigen smaak aanpassen! Heb je andere kruiden of knapperige groenten in huis? Gebruik die dan! Geen van van amandelen? Vervang zo door andere noten of zaden, geen probleem! Het belangrijkste is dat je verse smaakvolle groenten gebruikt en deze kort blancheert. Zo houden ze hun bite en smaak. Verse groene kruiden en een simpele dressing van citroensap en olijfolie maken deze kruidensalade enorm zomers en fris.

Bereidingswijze

Verwijder de houtachtige uiteindes van de asperges, snij ze in de lengte doormidden en in een stukken van c.a. 4cm. Dop de erwten. Kook de asperges en erwten 2 minuten in gezout water en spoel af met koud water.

Snij de verse kruiden grof. Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Mix het citroensap en de olijfolie. Meng alle ingrediënten samen en breng op smaak met zout en peper. Serveer als bijgerecht of lichte lunch.

© Chef Bontekoe 2022