Kersencrumble

KERSENCRUMBLE MET SINAASAPPEL, ROZEMARIJN EN PURE CHOCOLADE


Ingrediënten

4 personen

40 minuten

Glutenvrij

Vega(n)

Kersen
250 gr kersen, uit de diepvries
50 gr ruwe rietsuiker
1/2 sinaasappel, schil
2 takjes rozemarijn

Crumble
100 gr havermout
25 gr koude ongezouten roomboter of margarine
45 gr pure chocolade
Snufje zout
Vanilleroomijs (alternatief: Alpro Ijs Soya Vanilla)

Winterse kersencrumble

Deze heerlijke, winterse kersencrumble is het ultieme dessert op de koudere dagen! De basis van deze crumble zijn zoet-zure kersen gezoet met rietsuiker en gestoofd met rozemarijn en sinaasappel. Niet alleen smaakt het heerlijk maar je huis gaat er ook verrukkelijk van ruiken! De glutenvrije crumble gemaakt van havermout en pure chocolade past fantastisch bij de kersenvulling en is in een handomdraai gemaakt.

Deze kersencrumble brengt alle winterse smaken samen. Hij is het allerlekkerst als hij net uit de oven komt en wordt geserveerd met vanilleroomijs. Je kunt de kersenvulling en crumble alvast van te voren maken, erg fijn als je gasten te eten hebt!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontdooit de kersen en doe ze in een grote kom. Hak de rozemarijn en sinaasappel schil fijn en meng met de rietsuiker. Je kunt ook de rietsuiker samen met de rozemarijn en sinaasappel schil in een keukenmachine en fijn malen. Schep het suikermengsel door de kersen en verspreid ze over de bodem van een ovenschaal of gietijzeren pan.

Hak de roomboter in blokjes en de pure chocolade fijn. Doe deze samen met de havermout in dezelfde keukenmachine, maal tot alles is gemengd en de boter en chocolade goed is verdeeld door de havermout. Je kunt ook met de hand de boter door de havermout kneden en de chocolade erdoorheen scheppen.

Verdeel de crumble over de kersen en bak het geheel c.a. 15 minuten in de oven. Serveer warm met een bol vanilleroomijs!

© Chef Bontekoe 2022