Pindakaaskoekjes

PINDAKAASKOEKJES MET CACAO


Ingrediënten

16 stuks

10 minuten bereidingstijd

10 minuten wachttijd

80 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
100 gr rietsuiker
50 gr donkere basterdsuiker
70 gr pindakaas
170 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr cacao
1/4 tl zout
1/2 tl baking soda
1 ei
3 el melk naar keuze

Pindakaaskoekjes maken

Deze simpele pindakaaskoekjes zijn razendsnel gemaakt en zitten bomvol smaak! De klassieke combinatie van pindakaas en cacao doet mij enorm denken aan vroeger. Mijn guilty pleasure als kind was namelijk een zacht casino broodje met pindakaas en hagelslag, ik ben vast niet de enige..

Voor deze pindakaaskoekjes gebruik 100% natuurlijk pindakaas met stukjes. Je bent natuurlijk helemaal vrij om jou favoriete pindakaas te gebruiken! Tegenwoordig heb je heel veel verschillende soorten pindakaas, met speculaas of gezouten karamel.. ik kan me voorstellen dat die ook enorm lekker zijn in deze pindakaaskoekjes!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de roomboter samen met de basterd- en rietsuiker op. Voeg het ei, de melk en de pindakaas toe en klop tot het een glad geheel is.

Zeef de cacao, het bakmeel, zout en baking soda boven de kom en mix alles door elkaar tot een mooi beslag.

Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal in je handen en druk plat, leg ze op het bakpapier. Geef de koekjes genoeg ruimte, ze lopen een beetje uit tijdens het bakken.

Bak ze 8 minuten in de oven en laat ze volledig afkoelen voor je ze verpakt. Je kunt de koekjes c.a. 3 dagen bewaren in een luchtdichte pot of bak.

© Chef Bontekoe 2022