Limoncello sour

LIMONCELLO SOUR


Ingrediënten

2 personen

5 minuten

40 ml Whisky, ik gebruik Ardbeg
40 ml Limoncello, ijskoud
20 ml rietsuiker siroop, ik gebruik Monin
1 citroen, sap
4 druppels Angostura bitters
2 eiwitten
4 ijsklontjes

Bereidingswijze

Giet de Whisky, Limoncello, siroop en Angostura bitters in een shaker.

Pers de citroen uit en giet het sap erbij. Split de eieren en voeg het eiwit toe.

Schud nu c.a. 1 minuut. Voeg de ijsklontjes toen en schud nogmaals tot er een schuimlaag ontstaat.

Verdeel over glazen, inclusief het ijs! Garneer e.v.t. met fruit, citrusschil of maraschino kersen.

Limoncello cocktail

Zodra het zonnetje door komt krijg ik altijd meteen zin in cocktails! Deze limoncello sour is lekker verfrissend, zoet en citrus-achtig en heeft een diepe nasmaak dankzij de Whisky. Ik maakte deze limoncello sour cocktails met Oudjaar, super feestelijk en weer eens wat anders dan bubbels! Ze zijn eigenlijk altijd lekker en ook zeker heerlijk zoet, kruidig en verfrissend op warme zomerdagen.

Voor deze limoncello sour cocktail gebruiken we limoncello, Whisky en citroen. Hij wordt verder op smaak gebracht met rietsuiker en Angostura bitters. Angostura bitters is een kruidenbitter gemaakt van meer dan 40 tropische kruiden en plantenextracten. Deze is verkrijgbaar bij de meeste slijterijen en een echte must in je drankenkastje!

© Chef Bontekoe 2022