Ketchup met dadels

KETCHUP MET DADELS


Ingrediënten

C.a. 250 ml

15 minuten

Glutenvrij & Suikervrij

200 gr tomatenblokjes uit blik

2 dadels

1 el witte wijnazijn

2 el water

1 kleine gele ui

1 knoflookteentje

1/2 tl gehakte gember

1 tl speculaas kruiden

Zout en peper

Ketchup met dadels

Je hebt mensen die van mayonaise houden en je hebt mensen die van ketchup houden. Ik ben er een die van beiden houdt, ik zou echt niet kunnen kiezen! Deze ketchup met dadels is lekker kruidig en zoet-zuur. Hij bevat geen suiker, hij wordt namelijk gezoet met dadels.

Het is een enorm makkelijk recept om zelf te maken, je kunt hem ook heel goed in grote hoeveelheden maken! Serveer de ketchup als dip bij een tosti, smeersel op een belegd broodje of als basis voor een saus. Je kunt de specerijen naar smaak aanpassen. Voeg bijvoorbeeld voor wat pit wat (cayenne)peper toe of maak er curryketchup van door wat kerrie toe te voegen. Nog meer sausjes zelf maken? Probeer eens mijn vegan mayonaise of raapstelenpesto!

Bereidingswijze

Snipper de ui en een hak de knoflook fijn. Doe deze met de rest van de ingrediënten in een steelpannetje en zet het vuur zachtjes aan. Laat 10 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en peper. Mix met een staafmixer tot een glad geheel en laat volledig afkoelen voor je hem in de koelkast zet. Ik bewaar hem in een weckpot, hij blijft een week goed!

© Chef Bontekoe 2022