Dukkahcrumble

DUKKAHCRUMBLE


Ingrediënten

C.a. 250 gram
15 minuten

Glutenvrij 

1 el korianderzaad
1 el komijnzaad
1 el venkelzaad
1 el anijszaad
1 el gemalen kaneel

1 el zwart sesamzaad
2 el Milde Olijfolie
Zout
250 gram ongebrande noten

Dukkahcrumble

Dukkah, du’ah, do’a of duqqa is een Egyptische en Midden-Oosterse specerijenmix die bestaat uit een mengsel van kruiden, noten en specerijen. Het wordt meestal gebruikt als dip bij brood of verse groenten en geserveerd met wat smaakvolle olijfolie. Ik gebruik hem ook graag als smaakmakers over salades, pasta’s of belegde broodjes. Deze dukkahcrumble is een combinatie van de dukkah specerijenmix en verschillende noten.

Dukkah is een specerijenmix die ik regelmatig gebruik, zo ook in mijn hartige granola recept en in deze dukkahcrumble! Het mengsel bestaat onder anderen uit warme specerijen zoals koriander, komijn en kaneel en verschillende zaden.

Ik ben gek op veelzijdige smaakmakers en dit is toch wel een van mijn meest gebruikte. Het is een smaakcombinatie die mensen niet snel vergeten en waar ze altijd voor terug komen. Kortom, deze dukkahcrumble is een must om te maken!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten en voeg naar smaak zout toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort hier de noten en specerijen op. Bak alles 5 minuten in de oven. Laat even afkoelen en maal grof in een keukenmachine of vijzel.

Bewaar in een (weck)pot en gebruik als strooisel op, nouja.. alles!

© Chef Bontekoe 2022