Dadelkaramel bonbons

DADELKARAMEL BONBONS MET TAHINA


Ingrediënten

12 stuks

20 minuten bereidingstijd

40 minuten wachttijd

Glutenvrij

Veganistisch

14 gedroogde dadels, zonder pit
3 el lichte Tahina
1 el vanille-extract
100 gram pure chocolade
Grof zeezout/nootjes ter decoratie

Gezonde bonbons

Zin om jezelf (of anderen) te trakteren op heerlijke, zelfgemaakte bonbons? Maak dan deze dadelkaramel bonbons met Tahina! Ze zijn zoet, een beetje notig en heel lekker zacht van smaak. De krokante chocolade buitenlaag en zout maken ze helemaal af. Deze dadelkaramel bonbons doen denken aan gezouten karamel.. heerlijk!

Wat ze nog fijner maakt is dat deze dadelkaramel bonbons veganistisch zijn én vrij van geraffineerde suikers. Handig voor mensen met intoleranties, allergieën of als je gewoon lekker en puur wilt genieten van zoetigheden! Ze zijn super snel gemaakt zodat jij ze super snel kunt opeten (of uitdelen).

Bereidingswijze

Kook wat water en laat de dadels 10 minuten weken in het hete water. Giet af en mix met de Tahina en vanille tot een gladde pasta. Dit kan in een keukenmachine of met de staafmixer. Leg wat bakpapier in een schaal en stort hier de dadelpasta in. Zet 20-30 minuten in de vriezer.

Smelt de chocolade au bain marie en laat even afkoelen. Rol balletjes van de dadelpasta, ik gebruik ongeveer twee royale theelepels dadelpasta per balletje. Dip de balletjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade en zorg dat ze helemaal rondom bedekt zijn.

Leg ze op bakpapier op een bordje en besprenkel e.v.t. met de topping(s). Zet 15 minuten in de koelkast tot de chocolade helemaal hard is. Bewaar de bonbons tot 5 dagen afgesloten in de koelkast.

© Chef Bontekoe 2022