Boekweit brownie

BOEKWEIT BROWNIE MET KARDEMOM EN FRAMBOZEN


Ingrediënten

8 porties

20 minuten bereidingstijd

20 minuten wachttijd
Gluten- & lactosevrij

Droog
125 gr boekweitmeel
50 gr cacao
70 gr rietsuiker
1/4 tl zout
1 tl bakpoeder
1 tl gemalen kardemon
1 tl gemalen kaneel

Nat
1 el vanille-extract
1 ei
90 gr kokosolie, gesmolten
150 ml havermelk
60 gr pure chocolade
125 gr verse frambozen

Snelle ganache
100 ml havermelk
100 gr pure chocolade
1 el kokosolie

Glutenvrije boekweit brownie

Deze boekweit brownie is heerlijk smeuïg, zoet en een echte showstopper! Boekweit is een kruidachtige plant. De boekweitkorrels zijn vruchtjes van die plant. Boekweit heeft veel overeenkomsten met graan. In voedingsmiddelen is het dan ook op dezelfde manier verwerkt. Zo zit het in brood, pannenkoeken, grutten, koek en ontbijtgranen. Boekweit heeft een notige smaak die verrassend lekker is in combinatie met chocolade!

De boekweit brownie wordt lekker kruidig dankzij de kardemom en kaneel. De stukjes chocolade die door het beslag worden gemengd zorgen ervoor dat de brownie niet droog wordt en een intense chocolade smaak krijgt. Ook bevat de brownie geen geraffineerde suikers, een relatief “gezond” recept dus!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een kom de droge ingrediënten. Klop in een andere kom met een garde de havermelk, vanille-extract, gesmolten kokosmelk en het ei tot een glad geheel. Schep hier de droge ingrediënten doorheen. Hak de chocolade klein en meng deze samen met de frambozen er doorheen. Stort in een bakvorm. Ik gebruik een kleine siliconen bakvorm, als je een gewone bakvorm gebruikt moet je deze invetten en/of bekleden met bakpapier.

Bak de brownie af in c.a. 15-20 minuten. Check met een satéprikker of hij gaar is!

Verhit de 100 ml havermelk in een steelpan en breng aan de kook. Breek de 100 gr chocolade in kleine stukjes. Doe de chocolade met de kokosolie in een kom en giet de hete havermelk erbij. Laat 2 minuten staan en roer goed door tot een gladde ganache.
Als de brownie een beetje is afgekoeld leg je deze op een mooie schaal of bord en giet je de ganache eroverheen, garneer e.v.t. met extra frambozen.

Deze brownie kun je helaas niet invriezen maar wel 2-3 dagen bewaren in de koelkast!

© Chef Bontekoe 2022